Krämig tomatpasta med ugnsbakad lax och zucchini

Krämig tomatpasta med ugnsbakad lax och zucchini

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Zucchini
½ st
Olivolja
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
1-2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Färskost med vitlök & örter
⅗ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Chili flakes
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
792 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. 
 Skär zucchini i mindre bitar, blanda med lite olivolja och salt. Krydda laxfilé med salt, chili flakes (efter egen smak) och lite nymald svartpeppar. Lägg laxen i en smord ugnsform med skinnsidan uppåt och lägg zucchini runt om. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka schalottenlök. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, tomatpuré och smulad kycklingbuljong. 
Koka upp och sjud ca 8 min eller tills fisken är klar. Blanda ner färskost och avhälld pasta, låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Dra av skinnet på laxen, krydda med lite flingsalt. Servera krämig tomatpasta med ugnsbakad lax och zucchini. Toppa med chili flakes (valfritt).
Smaklig måltid!