Fläskfrikadeller i tomatsås med färsk salvia och bulgur
Laktosfri

Fläskfrikadeller i tomatsås med färsk salvia och bulgur

Rätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • olivolja
  • balsamvinäger
Fläskfärs
250 g
Gul lök
½ st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
¾ förp
(Vete)
Vatten
2 msk
Salvia
10 g
Olivolja
Olivolja
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Balsamvinäger
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Strimla salvia. Riv gul lök och lägg i en bunke tillsammans med fläskfärs. Blanda med salt, ströbröd, vatten, hälften av salvian och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till ca 12 köttbullar. 
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna på medelvärme ca 6 min. Lägg på en tallrik och täck med lock. Spara stekpannan.
 Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs gul lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, resten av salvian, balsamvinäger, vatten, tomatpuré, kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Koka upp.
Lägg köttbullarna i tomatsåsen. Låt sjuda ca 3 min tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av tomatsåsen med lite salt.
Skala och dela morötter i stavar. Servera fläskfrikadeller i tomatsås med bulgur och morötter. Toppa med ruccola. 
Smaklig måltid!