Rosmarinkyckling med gräddsås, potatismos och broccoli

Rosmarinkyckling med gräddsås

potatismos och broccoli
3.85 (86)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Kycklingfilé
300 g
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Smör
2 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Mospotatis
450 g
Smör
(Mjölk)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
672 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och skär mospotatis i grova bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Krydda kyklingfilé med rosmarin/timjan mix, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan.
 Finhacka gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och fräs löken mjuk på svag värme. Pudra över vetemjöl och vispa ner mjölk, vispgrädde, kinesisk soja och kycklingbuljong. 
Koka upp såsen och lägg ner kycklingen i såsen. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Dela broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min.
Värm smör och mjölk i en liten kastrull. Häll av potatis och tillsätt mjölkblandningen. Vispa med elvisp till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rosmarinkyckling med potatismos, broccoli och gräddsås. 
Smaklig måltid!