Rosmarinkyckling med gräddsås
potatismos och broccoli3.85 (86)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Kycklingfilé
300 g
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
Gul lök
1 st
Smör
2 tsk
Vetemjöl
2 tsk
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1 ½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Mospotatis
450 g
Smör
Mjölk
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och skär mospotatis i grova bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Krydda kyklingfilé med rosmarin/timjan mix, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan.
Finhacka gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och fräs löken mjuk på svag värme. Pudra över vetemjöl och vispa ner mjölk, vispgrädde, kinesisk soja och kycklingbuljong.
Koka upp såsen och lägg ner kycklingen i såsen. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Dela broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min.
Värm smör och mjölk i en liten kastrull. Häll av potatis och tillsätt mjölkblandningen. Vispa med elvisp till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rosmarinkyckling med potatismos, broccoli och gräddsås.
Smaklig måltid!