Rosmarinkyckling med gräddig sås och potatismos

Rosmarinkyckling

med gräddig sås och potatismos
3.93 (242)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vatten
  • mjölk
  • vetemjöl
Minutfilé
330 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Kinesisk soja
1 krm
(Sojabönor, Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Mospotatis
450 g
Palsternacka
1 st
Smör
(Mjölk)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 711 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och skär mospotatis och palsternacka i grova bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Krydda minutfilé med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Finhacka gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och fräs löken mjuk på svag värme.
Pudra över vetemjöl och vispa ner vispgrädde, mjölk, vatten och några droppar kinesisk soja. Smula ner kycklingbuljong. Koka upp och lägg ner kycklingen i såsen, smaka av med lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Dela broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min.
Värm lite smör och mjölk i en liten kastrull. Häll av potatis och palstenacka och tillsätt mjölkblandningen. Vispa med elvisp till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera rosmarinkyckling med potatis- och palsternacksmos, broccoli och gräddig sås. 
Smaklig måltid!