Gräddig svamppanna med lingon och potatispuré
Utan gluten
Vegetariskt

Gräddig svamppanna

med lingon och potatispuré
4 (117)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
½ msk
(Mjölk)
Små vita bönor
1 förp
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majsstärkelse
½ msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Grönsaksbuljong
½ påse
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
100 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
708 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och dela mospotatis i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Skär champinjoner i tjocka skivor. Finhacka bananschalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs allt ca 5 min. 
Häll av och skölj små vita bönor. Vispa ihop vispgrädde, mjölk, majsstärkelse och japansk soja i en skål. Tillsätt mjölkblandningen, bönor, grönsaksbuljong och rikligt med nymald svartpeppar till pannan. Sjud ca 5 min.
Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Mosa den kokta potatisen och vispa ner mjölkblandningen med ballong- eller elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladpersilja. Rör ner en sked rårörda lingon i svamppannan och strö över persilja. Servera med potatispuré och resten av lingonen.
Smaklig måltid!