Utan gluten
Vegetariskt
Gräddig svamppanna
med lingon och potatispuré4 (117)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
1 msk
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör
½ msk
Små vita bönor
1 förp
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Japansk soja
1 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 708 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 93 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och dela mospotatis i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Skär champinjoner i tjocka skivor. Finhacka bananschalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs allt ca 5 min.
Häll av och skölj små vita bönor. Vispa ihop vispgrädde, mjölk, majsstärkelse och japansk soja i en skål. Tillsätt mjölkblandningen, bönor, grönsaksbuljong och rikligt med nymald svartpeppar till pannan. Sjud ca 5 min.
Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Mosa den kokta potatisen och vispa ner mjölkblandningen med ballong- eller elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladpersilja. Rör ner en sked rårörda lingon i svamppannan och strö över persilja. Servera med potatispuré och resten av lingonen.
Smaklig måltid!