Ricottafylld lumaconi med parmesan, räkor, saffran och vitt vin

Garofalo

Ricottafylld lumaconi med parmesan, räkor, saffran och vitt vin

Rätten saknar betyg
Under 60 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitlök
  • olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Timjan
10 g
Olivolja
1 msk
Saffran
1 förp
Vitt matlagningsvin
2 dl
(Svaveldioxid)
Hela konserverade tomater
1 förp
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
1 ½ påse
Chili flakes
Salt
Fänkål
1 st
Lumaconi
150 g
(Vete)
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Ricotta
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Timjan
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 924 kcal
  • Fett: 40 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 61 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Koka ca 20 st (150g) lumaconi enligt tidsangivelsen på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
 Finhacka gul lök, vitlök och färsk timjan. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2 min. Tillsätt saffran och vitt matlagningsvin, låt koka ca 2 min. Blanda ner konserverade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong och chili flakes. Låt sjuda på låg värme ca 10 min. Mixa såsen slät med stavmixer. Sila sedan såsen genom en finmaskig sil så att det blir en helt slät buljong. Pressa ur all vätska ur silen med en slickepott. 
 Kvarta fänkål på längden. Skär bort den träiga roten. Strimla sedan fänkålen så tunt som möjligt. Koka upp den silade buljongen i en kastrull. Tillsätt strimlad fänkål och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och eventuellt mer chili flakes.
 Grovriv mozzarella på ett rivjärn och lägg i en bunke. Blanda ner ricotta och hälften av den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Fyll varje kokt pastasnäcka (lumaconi) till hälften med ricottafyllning. Använd gärna spritspåse eller en liten sked. Lägg de fyllda pastasnäckorna i en ugnsform och strö över resten av den rivna parmesanosten. Gratinera mitt i ugnen ca 6 min, eller tills de fått en fin gratinerad yta.
Häll av och grovhacka räkorna och finhacka timjan.
Häll tomat- och saffransbuljong i botten på djupa tallrikar. Lägg ner de gratinerade pastasnäckorna i såsen och servera toppad med hackade räkor och färsk timjan.
Smaklig måltid!