Laktosfri
Utan gluten
Krämig fiskgryta med torsk, röd curry och kokosmjölk
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
Jasminris
135 g
Lime
1 st
Rödlök
½ st
Broccoli
1 st
Tomat
1 st
Torskfilé
300 g
Salt
1 krm
Röd currypasta
½ förp
Kokosmjölk
2 ½ dl
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
⅓ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 667 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta rödlök. Skär broccoli i buketter och strimla stammen. Tärna tomat. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt.
Koka ihop röd currypasta, kokosmjölk, vatten och smulad kycklingbuljong i en stekgryta. Låt sjuda ca 3 min. Lägg ner broccoli, rödlök och torsk. Låt sjuda under lock ytterligare ca 3 min. Dra från värmen och blanda ner tomat.
Klyfta lime. Servera torsk i röd curry med nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!