Utan gluten
Ugnsbakad lax med kall citronsås
och kokt potatis3.86 (443)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Laxfilé
270 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 585 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 44 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista minuterna.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner rivet citronskal och salt.
Tärna tomat och skiva bananschalottenlök. Lägg i en skål. Blanda med pressad saft från den använda citronen (ca ½ msk), salt och lite nymald svartpeppar.
Klyfta resten av citronen. Servera ugnsbakad lax med kokt potatis, broccoli, citronsås, tomatsallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!