Ugnsbakad lax med kokt potatis och kall citronsås
Utan gluten

Ugnsbakad lax med kokt potatis och kall citronsås

3.86 (443)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Laxfilé
270 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 585 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista minuterna.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner rivet citronskal och salt.
Tärna tomat och skiva bananschalottenlök. Lägg i en skål. Blanda med pressad saft från den använda citronen (ca ½ msk), salt och lite nymald svartpeppar.
Klyfta resten av citronen. Servera ugnsbakad lax med kokt potatis, broccoli, citronsås, tomatsallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!