Texas chicken-spett med klyftpotatis
Utan gluten

Texas chicken-spett

med klyftpotatis
3.67 (132)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • grillspett
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
BBQ-sås
1 förp
Olivolja
½ msk
Three spices
1 påse
Svartpeppar
Svarta bönor (190g)
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Grillspett
4 st
Olja
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
597 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, eller tills potatisen är klar.
Blanda BBQ-sås, olivolja, three spices och lite nymald svartpeppar i en skål.
Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek bönor och pressad vitlök ca 3 min. Blanda ner hälften av texas chili-såsen och vatten, stek ytterligare ca 1 min.
 Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, krydda med salt och nymald svartpeppar. Trä upp kycklingen på grillspett. Stek kycklingspetten runt om ca 2 min i en stekpanna med lite neutral olja. 
Lägg över spetten på ugnsplåten med potatisen och tillaga i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Vänd spetten efter halva tiden.
Klyfta tomat och skär snackgurka i stavar. Lägg upp i skålar. 
Pensla de tillagade kycklingspetten med resten av texas chili-såsen.
Servera texas chicken-spett med klyftpotatis, bönröra, grönsaker och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!