Utan gluten
Texas chicken-spett med klyftpotatis
3.96 (367)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- grillspett
- olja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
BBQ-sås
1 förp
Olivolja
½ msk
Linas tre kryddor
2 tsk
Malen koriander
½ tsk
Svartpeppar
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Grillspett
4 st
Olja
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 602 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, eller tills potatisen är klar.
Blanda BBQ-sås, olivolja, Linas tre kryddor, malen koriander och lite nymald svartpeppar i en skål.
Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek bönor och pressad vitlök ca 3 min. Blanda ner hälften av texas chili-såsen och vatten, stek ytterligare ca 1 min.
Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, krydda med salt och nymald svartpeppar. Trä upp kycklingen på grillspett. Stek kycklingspetten runt om ca 2 min i en stekpanna med lite neutral olja.
Lägg över spetten på ugnsplåten med potatisen och tillaga i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vänd spetten efter halva tiden.
Klyfta tomat och skär snackgurka i stavar. Lägg upp i skålar.
Pensla de tillagade kycklingspetten med resten av texas chili-såsen.
Servera texas chicken-spett med klyftpotatis, bönröra, grönsaker och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!