Garofalo
Laktosfri
Penne al ragu' bianco - pasta med fläskfärs, rosmarinolja och pecorino
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Rosmarin
20 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
½ dl
Morot
1 st
Selleristicks
50 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 dl
Mixsallad
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Penne
200 g
Riven pecorino
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 955 kcal
- Fett:
- 54 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Finhacka rosmarin och krossa vitlöksklyftan. Lägg i en liten kastrull och tillsätt olja. Värm upp försiktigt och låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen. Låt stå till servering.
Skala morot. Skär morot och selleristicks i små tärningar. Finhacka bananschalottenlök och vitlök.
Koka pasta penne enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt de skurna grönsakerna och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt vitvinsvinäger och vatten, låt sjuda ca 3-4 min. Späd med lite pastavatten om det behövs.
Blanda mixsallad med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan. Blanda nykokt pasta, ragu, hälften av den rivna pecorinon och lite av rosmarinoljan. Blanda ordentligt och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg upp pasta i tallrikar. Toppa med resten av den rivna pecorinon. Ringla över lite extra rosmarinolja och servera med mixsallad.
Smaklig måltid!