Spaghetti i tomatbuljong med svarta oliver, kapris och färsk oregano

Garofalo

Vegetariskt

Spaghetti i tomatbuljong med svarta oliver, kapris och färsk oregano

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Tomat
2 st
Snacksoliver
1 förp
Kapris
1 burk
Hela konserverade tomater
2 förp
Oregano
10 g
Salt
1 krm
Socker
2 krm
Svartpeppar
Chili flakes
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Balsamvinäger
Spaghetti
200 g
(Vete)
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
726 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
Tärna tomater och grovhacka oliver. Häll av kapris.
 Lägg hela konserverade tomater i en finmaskig sil över en bunke (1 burk i taget). Pressa ur vätskan ur tomaterna med en slickepott tills endast tomatskalet är kvar i silen. Häll över vätskan i en traktörpanna eller rymlig stekpanna. Tillsätt färsk oregano, salt, socker och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda på medelvärme tills ca hälften återstår. Blanda ner tärnade tomater, oliver och kapris. Sjud ytterligare ca 3 min.
 Lägg ruccola i en skål. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Bryt mozzarella i bitar. Toppa salladen med mozzarella och ringla över lite balsamvinäger.
Koka spaghetti 7 min (tills den är ca 75% klar).
Häll av pastan och lägg ner i tomatbuljongen. Låt sjuda under omrörnig tills pastan är klar. Smaka av med salt och chili flakes.
Plocka bladen från oregano och strö över pastan. Ringla olivolja över pastan och servera med mozzarellasallad.
Smaklig måltid!