Julbowl med saffranscouscous, pannoumi och valnötstapenade

Smak av Jul

Vegetariskt

Julbowl med saffranscouscous

pannoumi och valnötstapenade
Rätten saknar betyg
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
½ tsk
Rödbeta
2 st
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
2 st
Olivolja
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
½ krm
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Saffran
¾ förp
Granatäpple
1 st
Vitlök
½-1 klyfta
Valnötter
15 g
(Valnötter)
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Saffran
¼ förp
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 692 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala och klyfta rödbetor smått. Repa bladen från grönkål. Lägg på varsin ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga betorna mitt i ugnen ca 25 min, tills de är mjuka. Rosta grönkålen i nedre delen av ugnen när ca 3 min återstår.
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten, smulad grönsaksbuljong och saffran. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min under lock. Fluffa grynen med en gaffel vid servering.
Halvera granatäpple och pilla ut kärnorna. Rosta valnötter i en torr och het stekpanna tills de fått lite färg. Lägg sedan valnötter i en mixerbunke med pressad vitlök och mixa grovt med en stavmixer. Rör ner granatäppelkärnor (spara ca 1/2 dl till servering), olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
 Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner saffran, chili flakes (efter önskad hetta), salt och nymald svartpeppar.
 Skiva pannoumi. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek osten ca 2 min på varje sida tills den fått fin färg och yta.
Fyll 2 djupa tallrikar med saffranscouscous. Toppa med rostade betor, grönkål, knaperstekt pannoumi och valnötstapenade. Ringla över saffransyoghurt.
Smaklig måltid!