Laktosfri
Libanesiska färsbiffar med hummus
rostad bulgur och tomat- och ruccolasallad4.03 (423)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
- mjölk
- ägg
Olivolja
Bulgur
125 g
Vatten
2 dl
Salt
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Olivolja
2 tsk
Spiskummin
1 krm
Salt
½ tsk
Ströbröd
½ förp
Mjölk
3 msk
Ägg
1 st
Blandfärs
250 g
Vitlök
½ klyfta
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 692 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Tillsätt bulgur och låt fräsa ca 3 min. Tillsätt vatten och salt, koka enligt tidsanvisning på förpackningen.
Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 3 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft, olivolja, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt blandfärs, pressad vitlök, spiskummin och salt. Blanda ihop allt och forma färsen till 2 biffar. Stek eller grilla (i grillpanna) färsbiffarna ca 2 min per sida, lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, pressad citronsaft, olivolja och lite salt.
Servera libanesiska färsbiffar med hummus, rostad bulgur och ruccolasallad.
Smaklig måltid!