Vegetariskt
Asiatisk mangosallad med pankohalloumi
4.12 (580)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Selleri·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vitlök
- vitvinsvinäger
- vatten
- vetemjöl
- ägg
- olja
Mango
1 st
Selleristicks
100 g
Röd chili
½ st
Mynta
10 g
Socker
1 msk
Japansk soja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk
Halloumi
150 g
Vetemjöl
½ dl
Ägg
1 st
Panko
1 dl
Olja
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 783 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 105 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Skala, kärna ur och tärna mango i cm-stora bitar. Strimla selleristicks i tunna stavar. Finhacka röd chili. Strimla mynta.
Lägg socker, japansk soja, chili, pressad vitlök, vitvinsvinäger och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i dressingen.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna halloumi. Lägg vetemjöl i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd halloumin först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek halloumin runt om ca 3 min, tills den fått fin färg.
Servera pankohalloumi med mangosallad och jasminris.
Smaklig måltid!