Pankostekt kyckling med pommes Lyonnaise, persiljesmör och tomatsallad
Laktosfri

Pankostekt kyckling med pommes Lyonnaise

persiljesmör och tomatsallad
4.27 (1206)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vatten
  • svartpeppar
  • smör, rumstempererat
  • salt
  • vetemjöl
  • ägg
  • olja
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Kruspersilja
5 g
Smör, rumstempererat
30 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl
(Ägg)
Panko
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Smör
(Mjölk)
Tomat
3 st
Kruspersilja
15 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 639 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skär potatis i tunna skivor. Skär gul lök i skivor. Koka ihop vatten och kycklingbuljong i en liten kastrull.
 Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek löken på medelvärme ca 2 min. Tillsätt potatis till stekpannan och höj värmen. Låt steka under omrörning ca 2 min, tills potatisskivorna börjar få en fin gyllenbrun färg. Häll buljongblandningen över potatisen och låt allt sjuda ca 5 min, tills buljongen kokat in. Krydda med lite nymald svartpeppar. Lägg över allt i en rymlig ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 15 min.
 Finhacka kruspersilja och lägg i en liten skål. Tillsätt rumstempererat smör, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Mosa ihop med en gaffel.
Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på den ena, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek på medelvärme i en stekpanna med smör och olja tills den är frasig och gyllenbrun. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Klyfta och dela tomater i bitar. Grovhacka kruspersilja. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera frasig kyckling med pommes Lyonnaise, persiljesmör och tomatsallad.
Smaklig måltid!