Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris
3.87 (537)
Under 30 min
13 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Olja
1 tsk
Curry
1 förp
Garam masala
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Krossade tomater
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Lime
1 st
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Chili flakes
Ingefära
½ bit
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala ingefära. Grovhacka gul lök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry, garam masala och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner krossade tomater. Koka upp och sjud ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Skär snackgurka i stavar.
Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa keemacurry med koriander och chili flakes (valfritt). Servera med basmatiris och gurkstavar.
Smaklig måltid!