Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
14
Points®värde per portion

Keemacurry med kalkonfärs, koriander och basmatiris

3.87 (537)
Under 30 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    Olja
    1 tsk
    Curry
    1 förp
    Garam masala
    1 tsk
    Spiskummin
    ½ tsk
    Kalkonfärs
    300 g
    Krossade tomater
    1 förp
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Lime
    1 st
    Basmatiris
    1 dl
    Koriander
    20 g
    Snackgurka
    1 st
    Chili flakes
    Ingefära
    ½ bit
    Gul lök
    ½ st
    Vitlök
    1 klyfta
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Skala ingefära. Grovhacka gul lök, ingefära och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och mixa med stavmixer tills det är finfördelat. 
     Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs currypasta, curry, garam masala och spiskummin ca 3 min, under omrörning så att det inte bränner. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner krossade tomater.  Koka upp och sjud ca 10 min, på medelvärme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
    Grovhacka koriander. Skär snackgurka i stavar.
    Ta från värmen och smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
    Toppa keemacurry med koriander och chili flakes (valfritt). Servera med basmatiris och gurkstavar. 
    Smaklig måltid!