Köttfärsyakiniku med sesamfrön
20-30
Laktosfri
15
Points®värde per portion

Köttfärsyakiniku med sesamfrön

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Köttfärsyakiniku

Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Vatten
½ dl

Till servering

Fullkornsris
1 dl
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Srirachasås
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går även bra att steka broccolin ca 3 min i lite neutral olja. Det funkar även fint att blanda ner lite srirachasås i steg 4 om du önskar.

  1. Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Köttfärsyakiniku: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka schalottenlök. Hetta upp sesamolja i en stekpanna eller wok. Fräs schalottenlök och nötfärs ca 5 min. 
  3. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka upp lättsaltat vatten (se tips!) i en kastrull och koka broccoli ca 2 min. 
  4. Köttfärsyakiniku: Blanda ner pressad vitlök och riven ingefära. Tillsätt soja- och ingefärssåsen och vatten, låt allt koka ihop ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Strimla salladslök. Toppa köttfärsyakiniku med salladslök och sesamfrön. Servera med fullkornsris, broccoli och srirachasås.