Köttfärsyakiniku med sesamfrön

ViktVäktarna

Laktosfri

Köttfärsyakiniku med sesamfrön

3.91 (697)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vatten
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Vatten
½ dl
Fullkornsris
1 dl
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Srirachasås
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går även bra att steka broccolin ca 3 min i lite neutral olja. Det funkar även fint att blanda ner lite srirachasås i steg 4 om du önskar.

Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka schalottenlök. Hetta upp sesamolja i en stekpanna eller wok. Fräs schalottenlök och nötfärs ca 5 min. 
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka upp lättsaltat vatten (se tips!) i en kastrull och koka broccoli ca 2 min. 
 Blanda ner pressad vitlök och riven ingefära. Tillsätt soja- och ingefärssåsen och vatten, låt allt koka ihop ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strimla salladslök. Toppa köttfärsyakiniku med salladslök och sesamfrön. Servera med fullkornsris, broccoli och srirachasås.
Smaklig måltid!