Pasta Alfredo med kyckling

ViktVäktarna

12
Points®värde per portion

Pasta Alfredo med kyckling

3.82 (649)
Under 35 min
8 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitlök
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Parmesanost, (20g)
1 bit
(Mjölk)
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1+½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Babyspenat
65 g
Linguine
125 g
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Hacka schalottenlök och vitlök. Finriv parmesanost. Strimla kycklingfilé. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
Hetta upp 1 tsk flytande margarin i en stekgryta. Bryn kycklingstrimlorna ca 3 min, runt om. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg upp på en tallrik. 
Tillsätt ½ tsk flytande margarin till stekgrytan. Fräs schalottenlök ca 3 min, tills löken mjuknat något. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca ½ min. Blanda ner Milda mat, smulad kycklingbuljong och den stekta kycklingen. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. 
Blanda ner avhälld pasta i Alfredosåsen och tillsätt lite av det sparade pastavattnet, för önskad konsistens. Rör ner babyspenat och riven parmesan. Blanda väl och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Smaklig måltid!