Sötstark kyckling- och broccoliwok

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
8
Points®värde per portion

Sötstark kyckling- och broccoliwok

4.11 (847)
Under 35 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
  • socker
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
½ bit
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Salt
¼ tsk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
¾ dl
Socker
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Srirachasås
½ förp
Majsstärkelse
1 tsk
Jasminris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda japansk soja, vatten, socker, tomatpuré, srirachasås (efter egen smak) och majsstärkelse i en skål.
 Finhacka vitlök och ingefära. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär salladslök i mindre bitar. Skär kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm. 
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek kycklingen med salt ca 5 min, tills den fått fin färg och är helt genomstekt. Lägg på ett fat. Tillsätt broccoli till wokpannan och fräs ca 3 min. Rör ner salladslök och fräs ytterligare ca 1 min. 
Lägg tillbaka kycklingen i wokpannan. Tillsätt vitlök, ingefära och woksåsen, blanda runt och låt allt bli varmt.
Servera sötstark kyckling- och broccoliwok med jasminris.
Smaklig måltid!