Timjanstekt kycklingfilé med gräddig champinjonsås, äpple och potatismos

Timjanstekt kycklingfilé med gräddig champinjonsås, äpple och potatismos

Nytt recept
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Kycklingfilé
300 g
Salt
Torkad timjan
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Potatis
450 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
250 g
Smör
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
1 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kinesisk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Kycklingbuljong
½ påse
Rött äpple
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
656 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva champinjoner.
 Krydda kycklingfilé med salt, torkad timjan och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och laga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Torka ur och spara stekpannan.
Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek champinjonerna ca 2 min. Tillsätt löken, vitlöken och torkad timjan, stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och rör om. Rör ner vatten, vispgrädde, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med salt.
 Tärna äpple smått och lägg i en liten skål. Blanda med vitvinsvinäger och lite salt.
Servera timjanstekt kycklingfilé med gräddig champinjonsås och potatismos. Toppa med tärnat äpple.
Smaklig måltid!