Krämig pärlcouscous med saffran, tomat och stekt halloumi
Vegetariskt

Krämig pärlcouscous med saffran, tomat och stekt halloumi

Rätten saknar betyg
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Pärlcouscous
125 g
(Vete)
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Saffran
1 förp
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 670 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta rödlök tunt. Hacka tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Rör ner matyoghurt, saffran och tomater. Sjud ca 2 min och ta från värmen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Blanda ner pärlcouscous i stekpannan med saffranssåsen. 
Skär halloumin i medeltjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida tills den fått fin färg.
Servera krämig pärlcouscous med saffran toppad med stekt halloumi och ruccola.
Smaklig måltid!