Vegetariskt
Krämig pärlcouscous med saffran, tomat och stekt halloumi
Rätten saknar betyg
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Halloumi
200 g
Olivolja
Pärlcouscous
125 g
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Saffran
1 förp
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 670 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta rödlök tunt. Hacka tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Rör ner matyoghurt, saffran och tomater. Sjud ca 2 min och ta från värmen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner pärlcouscous i stekpannan med saffranssåsen.
Skär halloumin i medeltjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida tills den fått fin färg.
Servera krämig pärlcouscous med saffran toppad med stekt halloumi och ruccola.
Smaklig måltid!