Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
Torskfilé
300 g
Salt
Chili flakes
1 krm
Tortillabröd
¼ förp
Matyoghurt
1 dl
Koriander
10 g
Mango
½ st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Chili flakes
1½ krm
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg torskfilé i en smord ugnsform och krydda med lite salt och chili flakes. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills den är klar.
Skala och tärna mango. Tärna tomat. Finhacka bananschalottenlök. Hacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft. Smaka av med lite chili flakes efter egen styrka.
Stek tortillabröd i en torr stekpanna och lägg i en ren kökshandduk.
Ta ut fisken ur ugnen och dela i mindre bitar. Fyll tortillabröden med fisk, mangosalsa, matyoghurt och koriander. Ät direkt!
Smaklig måltid!