Risotto med basilikapesto, ugnsrostad kyckling och parmesan
Laktosfri
Utan gluten

Risotto med basilikapesto, ugnsrostad kyckling och parmesan

3.98 (212)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Basilika creme
¾ förp
(Mjölk, Ägg)
Salt
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Grön paprika
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
Salt
1 ½ krm
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 687 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Koka upp vatten, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
 Hacka schalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar. Skär rödlök i små klyftor. Riv parmesanost.
 Lägg kycklinglårfilé, grön paprika och rödlök i en smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och chili flakes. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd gärna grillfunktionen på slutet av tillagningstiden, så att kycklingen får fin färg.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs schalottenlök och pressad vitlök med risottoris ca 1 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, ca 20 min. Rör om då och då. Blanda ner riven parmesan och basilika creme i risotton precis innan servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Lägg ruccola i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Lägg upp risotton i djupa tallrikar. Servera med ugnsrostad kyckling och grönsaker. Toppa med ruccolasallad. 
Smaklig måltid!