Dragonbiffar med svampsås, fänkålssallad och rostad potatis
Laktosfri

Dragonbiffar med svampsås, fänkålssallad och rostad potatis

4.04 (128)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • vetemjöl
  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt
Potatis
450 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Torkad dragon
1½ tsk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja
Fänkål
1 st
Rött äpple
1 st
Vitvinsvinäger
2 tsk
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 559 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Kvarta champinjoner. Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek svampen ca 2 min. Tillsätt löken och pressad vitlök, stek ytterligare ca 1 min. Lägg över svampen i en kastrull. Pudra över vetemjöl och rör om. Spara stekpannan. 
Blanda ner vatten (lite i taget), balsamvinäger, smulad kycklingbuljong, socker och kinesisk soja. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ströbröd, mjölk, torkad dragon, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 mindre biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. 
Slå över svampsåsen över biffarna. Täck med lock och sjud ca 5 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
 Hyvla fänkål tunt. Strimla äpple. Lägg allt i en salladskål. Blanda med vitvinsvinäger och lite flingsalt. 
Servera dragonbiffar med svampsås, fänkålssallad och rostad potatis. 
Smaklig måltid!