Krämig spenat- och gräddpasta med kikärtor och rosmarin
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Spaghetti
200 g
Riven parmesan
35 g
Olivolja
Kikärtor
1 förp
Torkad rosmarin
⅓ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Vispgrädde
1 dl
Cocktailtomater
125 g
Babyspenat
30 g
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 735 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Häll av och skölj kikärtor. Grovhacka gul lök. Halvera cocktailtomater.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1/2 dl pastavatten när du häller av pastan till steg 6.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kikärtor, torkad rosmarin, salt och nymald svartpeppar ca 6 min under omrörning, tills kikärtorna fått färg. Lägg hälften av kikärtorna på ett fat och spara till servering.
Tillsätt gul lök och pressad vitlök i stekpannan och stek ca 2 min. Tillsätt vispgrädde och cocktailtomater, låt sjuda ca 2 min. Rör ner bladspenat och smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda avhälld pasta med spenat- och gräddsåsen och riven parmesan (spara lite till servering). Späd med pastavattnet för önskad krämighet.
Servera krämig spenat- och gräddpasta toppad med resterade kikärtor och riven parmesan.
Smaklig måltid!