Krämig spenat- och gräddpasta med kikärtor och rosmarin

Krämig spenat- och gräddpasta med kikärtor och rosmarin

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Spaghetti
200 g
(Vete)
Riven parmesan
35 g
(Mjölk)
Olivolja
Kikärtor
1 förp
Torkad rosmarin
⅓ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Cocktailtomater
125 g
Babyspenat
30 g
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
Energi:
735 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
90 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Häll av och skölj kikärtor. Grovhacka gul lök. Halvera cocktailtomater.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1/2 dl pastavatten när du häller av pastan till steg 6.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kikärtor, torkad rosmarin, salt och nymald svartpeppar ca 6 min under omrörning, tills kikärtorna fått färg. Lägg hälften av kikärtorna på ett fat och spara till servering. 
Tillsätt gul lök och pressad vitlök i stekpannan och stek ca 2 min. Tillsätt vispgrädde och cocktailtomater, låt sjuda ca 2 min. Rör ner bladspenat och smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda avhälld pasta med  spenat- och gräddsåsen och riven parmesan (spara lite till servering). Späd med pastavattnet för önskad krämighet. 
Servera krämig spenat- och gräddpasta toppad med resterade kikärtor och riven parmesan.
Smaklig måltid!