Stekt kolja med krispigt citronströssel, gurksallad och timjanrostad potatis
Laktosfri
Utan gluten

Stekt kolja med krispigt citronströssel, gurksallad och timjanrostad potatis

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Potatis
450 g
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Bakplåtspapper
1 st
Citronskal
Majspanering
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
Rödlök
1 st
Gurka
½ st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Citronsaft
Flingsalt
Gurka
½ st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
Svartpeppar
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
650 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Skölj citronen i ljummet vatten. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek majspanering under omrörning, tills den blivit krispig och fått fin färg. Ta från värmen, blanda ner pressad vitlök och finrivet citronskal. Häll över i en skål, torka ur och spara stekpannan.
Skiva rödlöken tunt. Hyvla långa remsor av gurkan med en osthyvel eller potatisskalare. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med mixsallad, lite olivolja, ca 1 msk pressad citronsaft och flingsalt.
Grovriv gurkan och pressa ur vätskan. Lägg i en skål och rör ner majonnäs, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär fisken i portionsbitar och krydda med salt. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Pressa över resterande citronsaft och strö över citronströssel.
Servera stekt kolja med krispigt citronströssel, gurksallad, timjanrostad potatis och sås.
Smaklig måltid!