Vegetariskt
Böntacos med fetaost
avokado och picklad rödlökNytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- vatten
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Lime
1 st
Koriander
10 g
Avokado
1 st
Majs
1 förp
Salt
2 krm
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Rödvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Fetaost
100 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 685 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna tortillabröden i en torr och het stekpanna.
Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå tills servering.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka hälften av koriandern (spara resten till servering). Tärna avokado. Häll av majs. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.
Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken ca 3 min. Tillsätt svarta bönor, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, tomatpuré, rödvinsvinäger, socker, salt och vatten. Sjud ca 5 min, eller tills det mesta av vätskan kokat bort.
Bryt fetaost i bitar. Fyll tortillabröden med bönröra, majs- och avokadosalsa, fetaost och picklad rödlök. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!