Böntacos med fetaost, avokado och picklad rödlök
Vegetariskt

Böntacos med fetaost

avokado och picklad rödlök
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • vatten
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Lime
1 st
Koriander
10 g
Avokado
1 st
Majs
1 förp
Salt
2 krm
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Rödvinsvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
685 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna tortillabröden i en torr och het stekpanna.

Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, eller tills den börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå tills servering.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka hälften av koriandern (spara resten till servering). Tärna avokado. Häll av majs. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.
Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs löken ca 3 min. Tillsätt svarta bönor, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, tomatpuré, rödvinsvinäger, socker, salt och vatten. Sjud ca 5 min, eller tills det mesta av vätskan kokat bort.
Bryt fetaost i bitar. Fyll tortillabröden med bönröra, majs- och avokadosalsa, fetaost och picklad rödlök. Toppa med koriander. 
Smaklig måltid!