Vegetariskt
Mexikansk bönchili
med rostad sötpotatis och fetaost3.92 (159)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Sötpotatis
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Olja
Three spices
½ påse
Socker
1 krm
Chili flakes
2 krm
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svarta bönor 190g
1 förp
Tortillabröd
½ förp
Fetaost
50 g
Koriander
20 g
Rödlök
½ st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 601 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 98 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och
blanda med lite neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i övre delen av
ugnen ca 20 min.
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
Finhacka rödlök och vitlök. Tärna röd paprika.
Hetta upp lite olja i en stekgyta. Fräs lök, vitlök och paprika ca 3 min. Krydda med three spices, socker och chili flakesk. Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Låt sjuda på låg värme ca 8 min. Smaka av med salt.
Häll av och skölj svarta bönor. Smula fetaost.
Blanda ner bönorna i grytan. Toppa grytan med rostad sötpotatis. Servera med tortillabröd, koriander, inlagd rödlök och smulad fetaost.
Smaklig måltid!