Laxpasta med tomat, parmesan och crème fraiche

Laxpasta med tomat, parmesan och crème fraiche

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Rödlök
½ st
Tomat
3 st
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
817 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
 Strimla rödlök. Tärna tomat grovt. Dela laxen i kuber. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Riv parmesanost.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen, rödlöken och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomaterna, crème fraiche och riven parmesanost. Sjud på låg värme ca 2 min.
Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och blanda med pastasåsen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Toppa med persilja och servera direkt!
Smaklig måltid!