Laxpasta med tomat, parmesan och crème fraiche
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Rödlök
½ st
Tomat
3 st
Laxfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche
½ dl
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 817 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödlök. Tärna tomat grovt. Dela laxen i kuber. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Riv parmesanost.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen, rödlöken och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomaterna, crème fraiche och riven parmesanost. Sjud på låg värme ca 2 min.
Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och blanda med pastasåsen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Toppa med persilja och servera direkt!
Smaklig måltid!