Krämig pasta med crème fraiche, vitlöksfräst zucchini, mynta och fetaost
Vegetariskt

Krämig pasta med crème fraiche, vitlöksfräst zucchini, mynta och fetaost

3.84 (112)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Citron
½ st
Salladslök
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Mynta
20 g
Casarecce
200 g
(Vete)
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
626 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla salladslök tunt. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek salladslök ca 4 min tills den fått färg. Tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare ca 1 min. 
Tillsätt pressad citronsaft, rivet citronskal och crème fraiche. Hetta upp på svag värme och ta direkt från plattan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Koka casaraccepasta enligt anvisning på förpackningen.
Skär zucchini i grova bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin på hög värme ca 2 min, tills den fått färg. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 30 sek. 
Grovhacka mynta. Blanda avhälld pasta med crème fraiche-sås och myntan.
Servera krämig pasta toppad med vitlöksfräst zucchini och smulad fetaost.
Smaklig måltid!