Laktosfri
Utan gluten
Saffransrisotto
med dillmarinerade räkor, fänkål och brynt smör4.28 (678)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- smör
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Tomatpuré
½ förp
Saffran
1 förp
Riven parmesan
50 g
Dill
20 g
Vitlök
½ klyfta
Olivolja
Räkor
1 förp
Fänkål
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 588 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten, grönsaksbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och saffran. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Finhacka dill (spara eventuellt några dillvippor till garnering). Blanda dill, pressad vitlök och lite olivolja i en bunke. Häll av räkorna. Blanda ner räkorna i bunken.
Strimla eller hyvla (gärna på mandolin) fänkål så tunt som möjligt. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja och salt.
Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart.
Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera saffransrisotto i två tallrikar. Toppa med marinerade räkor och fänkålssallad. Ringla över brynt smör och garnera eventuellt med några dillvippor.
Smaklig måltid!