Vietnamesiska kalkonfärsbollar i tomatsås med ingefärsdressad gurka
Laktosfri
Utan gluten

Vietnamesiska kalkonfärsbollar i tomatsås

med ingefärsdressad gurka
4 (238)
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • olja
  • svartpeppar
Gurka
1 st
Ingefära
½ bit
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Socker
2 tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Krossade tomater
1 förp
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Chili flakes
2 krm
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Svartpeppar
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 608 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Fukta händerna med lite vatten eller olja innan du rullar köttbullarna, så fastnar färsen inte i händerna.

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva långa skivor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Skala och finriv ingefära. Lägg allt i en bunke och blanda ner vitvinsvinäger, salt och socker. Låt stå till servering. Rör om då och då.
Skala och finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, fisksås, socker och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och tillsätt kalkonfärs, chili flakes, fisksås och nymald svartpeppar. Blanda väl och forma till ca 8 st köttbullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna med höga kanter och bryn köttbullarna ca 3 min. Sänk värmen och häll över tomatsåsen. Var försiktig när du häller på tomatsåsen, om det är för varmt i pannan kan det stänka. Sjud köttbullarna ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera vietnamesiska kalkonfärsbollar med tomatsås, ingefärsgurka och jasminris.
Smaklig måltid!