Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesiska kalkonfärsbollar i tomatsås
med ingefärsdressad gurka4 (238)
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- salt
- socker
- olja
- svartpeppar
Gurka
1 st
Ingefära
½ bit
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Socker
2 tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Krossade tomater
1 förp
Fisksås
1 msk
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Chili flakes
2 krm
Fisksås
1 msk
Svartpeppar
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 608 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Fukta händerna med lite vatten eller olja innan du rullar köttbullarna, så fastnar färsen inte i händerna.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva långa skivor av gurkan med en osthyvel eller mandolin. Skala och finriv ingefära. Lägg allt i en bunke och blanda ner vitvinsvinäger, salt och socker. Låt stå till servering. Rör om då och då.
Skala och finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, fisksås, socker och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och tillsätt kalkonfärs, chili flakes, fisksås och nymald svartpeppar. Blanda väl och forma till ca 8 st köttbullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna med höga kanter och bryn köttbullarna ca 3 min. Sänk värmen och häll över tomatsåsen. Var försiktig när du häller på tomatsåsen, om det är för varmt i pannan kan det stänka. Sjud köttbullarna ca 6 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera vietnamesiska kalkonfärsbollar med tomatsås, ingefärsgurka och jasminris.
Smaklig måltid!