Utan gluten
Larb på fläskfärs
med rädisor, mynta och chili flakesRätten saknar betyg
Under 30 min
19 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- salt
Romansallad
½ st
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Mynta
20 g
Ingefära
¼ bit
Limeskal
Matyoghurt
1 dl
Japansk soja
1 msk
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
2 msk
Fisksås
1 msk
Socker
2 ½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 718 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 75 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka rödlök. Skala och halvera morot på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Skala och finriv all ingefära. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet.
Skär romansallad i mindre bitar, ca 2x2 cm. Tärna gurka. Kvarta rädisor. Grovhacka mynta. Lägg allt i en salladsskål, spara gärna lite mynta till servering.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med japansk soja, limeskal och hälften av den rivna ingefäran.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och morot. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt resten av den rivna ingefära, japansk soja, fisksås, socker och chili flakes (efter egen smak). Fräs ca 3 min. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.
Blanda ner larb i salladsskålen. Toppa med mynta och chili flakes (valfritt). Servera med jasminris.
Smaklig måltid!