Kyckling med grekisk pastasallad och fetaost

Kyckling med grekisk pastasallad och fetaost

3.83 (75)
Under 15 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Minutfilé
330 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Penne
200 g
(Vete)
Tomat
2 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
770 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
58 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en vattenkokare så går det snabbare att koka upp pastavattnet!

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
Tärna tomat och gurka. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en salladsskål och blanda med ruccola. Smula fetaost och lägg i en skål. Skär minutfilé i mindre bitar.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklingen med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 6 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat.
Blanda olivolja, rödvinsvinäger, pressad vitlök, salt, flytande honung och rikligt med nymald svartpeppar i en liten skål.
 Häll av pastan i ett durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Blanda pasta och dressing med grönsakerna i salladsskålen.
Servera nystekt kyckling med grekisk pastasallad. Toppa med smulad fetaost!
Smaklig måltid!