Kyckling med grekisk pastasallad och fetaost
3.83 (75)
Under 15 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Minutfilé
330 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Penne
200 g
Tomat
2 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 770 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 58 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna en vattenkokare så går det snabbare att koka upp pastavattnet!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
Tärna tomat och gurka. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en salladsskål och blanda med ruccola. Smula fetaost och lägg i en skål. Skär minutfilé i mindre bitar.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklingen med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 6 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat.
Blanda olivolja, rödvinsvinäger, pressad vitlök, salt, flytande honung och rikligt med nymald svartpeppar i en liten skål.
Häll av pastan i ett durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Blanda pasta och dressing med grönsakerna i salladsskålen.
Servera nystekt kyckling med grekisk pastasallad. Toppa med smulad fetaost!
Smaklig måltid!