Laktosfri
Utan gluten
Medelhavsbiffar med rostad tomat, pecorinorisotto och ruccola
4.05 (835)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
- ägg
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Salt
Svartpeppar
Riven pecorino
50 g
Ägg
1 st
Tomatpuré
½ förp
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 714 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta tomater. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Blanda ägg, tomatpuré, rosmarin/timjan mix, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma färsen till 2 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 7 min, tills de är helt genomstekta.
Blanda ner riven pecorino och rostade tomater i risotton. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera tomat- och pecorinorisotto med medelhavsbiffar och ruccola.
Smaklig måltid!