Laktosfri
Orientaliska pannbiffar
med sesamhummus och bulgur3.88 (225)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
- svartpeppar
- olja
- vitvinsvinäger
- kikärtsspad
- flingsalt
- olivolja
Blandfärs
250 g
Rödlök
½ st
Ströbröd
½ förp
Vatten
3 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Kikärtor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Kikärtsspad
ca 1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sesamolja
1 msk
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Ajvar relish
1 förp
Flingsalt
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 702 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv hälften av rödlöken och hacka resten. Häll av kikärtor, men spara ca 1 msk av spadet.
Blanda riven rödlök, ströbröd, vatten, paprikapulver, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs. Låt stå till punkt 6.
Lägg avhällda kikärtor i en mixerbunke. Tillsätt sesamolja, pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, kikärtsspad, salt och lite nymald svartpeppar. Mix slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Skär tomat i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med hackad rödlök, ajvar relish, vitvinsvinäger och lite olivolja. Smaka av med lite flingsalt.
Forma färsen till 4 små biffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera orientaliska pannbiffar med sesamhummus, tomatsallad och bulgur.
Smaklig måltid!