Orientaliska pannbiffar med sesamhummus, tomatsalsa och bulgur
Laktosfri

Orientaliska pannbiffar med sesamhummus

tomatsalsa och bulgur
3.88 (225)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kikärtsspad
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
3 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Olja
Kikärtor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Kikärtsspad
ca 1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Ajvar relish
1 förp
Salt
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Bladpersilja
20 g
Bulgur
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
651 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Häll av kikärtor, men spara ca 1 msk av spadet. Lägg kikärtor, kikärtsspad, sesamfrön, pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, sesamolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Smaka av med lite salt. 
 Blanda ströbröd, vatten, paprikapulver, spiskummin, salt, lite nymald svartpeppar och blandfärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekta.
 Skär tomat i mindre bitar och finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med ajvar relish, vitvinsvinäger och lite olivolja. Smaka av med lite salt. Grovhacka bladpersilja och blanda ner i tomatsalsan.
Servera orientalisk pannbiff med sesamhummus, tomatsalsa och bulgur.
Smaklig måltid!