Laktosfri
Orientaliska pannbiffar med sesamhummus
tomatsalsa och bulgur3.88 (225)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kikärtsspad
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Ströbröd
½ förp
Vatten
3 msk
Paprikapulver
1 tsk
Spiskummin
1½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Olja
Kikärtor
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Kikärtsspad
ca 1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sesamolja
1 msk
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Ajvar relish
1 förp
Salt
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Bladpersilja
20 g
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 651 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Häll av kikärtor, men spara ca 1 msk av spadet. Lägg kikärtor, kikärtsspad, sesamfrön, pressad vitlök, spiskummin, vitvinsvinäger, sesamolja, salt och lite nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Blanda ströbröd, vatten, paprikapulver, spiskummin, salt, lite nymald svartpeppar och blandfärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna på medelvärme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekta.
Skär tomat i mindre bitar och finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med ajvar relish, vitvinsvinäger och lite olivolja. Smaka av med lite salt. Grovhacka bladpersilja och blanda ner i tomatsalsan.
Servera orientalisk pannbiff med sesamhummus, tomatsalsa och bulgur.
Smaklig måltid!