Örtkryddade kalkonfärsbiffar
med patatas bravas, vitlökssås och mixsallad4.14 (470)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- vatten
- mjölk
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Tomat
2 st
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Rökt paprikapulver
¾ tsk
Chili flakes
½ tsk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Vatten
½ dl
Ströbröd
½ förp
Mjölk
3 msk
Kalkonfärs
300 g
Örtmix
⅓ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 546 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i små tärningar (ca 1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Tärna tomat och finhacka gul lök. Fräs allt i en liten kastrull med lite olivolja tillsammans med pressad vitlök, ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och rökt paprikapulver, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner chili flakes, salt, socker och vatten. Låt sjuda på låg värme ca 15 min. Smaka av med lite salt.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, torkad salvia, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta.
Lägg upp mixsallad på en tallrik. Blanda med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsåsen. Servera med kalkonfärsbiffar, vitlöksyoghurt och sallad.
Smaklig måltid!