Panerad tofu med rostad potatis, fänkål och krämiga cannellinibönor
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Panerad tofu med rostad potatis, fänkål och krämiga cannellinibönor

3.54 (67)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Fänkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Oregano
10 g
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Citron
½ st
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Vatten
½ dl
Panko
75 g
(Vete)
Olja
Salt
½ tsk
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
523 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär tofu i 4 skivor. Torka tofun torr med lite hushållspapper. Skölj citron i ljummet vatten och finriv allt skal från en citron (spara till steg 4). Blanda japansk soja och pressad citronsaft i en djup tallrik. Lägg ner tofun och marinera till steg 5. 
 Halvera potatis. Ansa fänkål och skär i mindre klyftor. Lägg potatis och fänkål på varsin sida på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min, tills rotsakerna är mjuka och fått fin färg. Grovhacka oregano och strö över de rostade rotsakerna.
Häll av och skölj små vita bönor. Hetta upp rikligt med olivolja i en liten kastrull och fräs pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor och pressad citronsaft, fräs ytterligare ca 3 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner rivet citronskal. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
 Vispa ihop vetemjöl och vatten i en skål. Lägg panko på en tallrik. Vänd tofuskivorna först i smeten och slutligen i panko.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna och stek de panerade tofuskivorna ca 2 min per sida, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på lite hushållspapper. Krydda med salt.
Servera panerad tofu med rostad potatis, fänkål, krämiga cannellinibönor och mixsallad.
Smaklig måltid!