Fläskfärsburgare med garam masala, syrad rödlök och vitlöksdipp

Fläskfärsburgare med garam masala

syrad rödlök och vitlöksdipp
3.9 (291)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Palsternacka
300 g
Olivolja
Salt
Paprikapulver
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Rödlök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 msk
(Vete)
Vatten
2 msk
Garam masala
½ förp
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Olja
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
845 kcal
Fett:
37 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
Strimla rödlök tunt. Lägg i en skål och blanda ner salt, socker och vinäger. Låt stå till servering, rör om då och då.
Skär potatis till pommes frites-liknande stavar. Skär palsternacka i tunna stavar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och paprikapulver. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
 Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
 Blanda fläskfärs, pressad vitlök, ströbröd, vatten, garam masala, chili flakes och salt i en bunke. Forma till 2 hamburgare. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Värm hamburgerbröden snabbt i en stekpanna eller brödrost.
Fyll hamburgerbröd med vitlöksdipp, burgare, babyspenat och syrad rödlök. Servera med potatis- och palsternackspommes.
Smaklig måltid!