Fläskfärsburgare med garam masala
syrad rödlök och vitlöksdipp3.9 (291)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Palsternacka
300 g
Olivolja
Salt
Paprikapulver
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Rödlök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 msk
Vatten
2 msk
Garam masala
½ förp
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Olja
Hamburgerbröd
2 st
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 845 kcal
- Fett:
- 37 g
- Kolhydrater:
- 93 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Strimla rödlök tunt. Lägg i en skål och blanda ner salt, socker och vinäger. Låt stå till servering, rör om då och då.
Skär potatis till pommes frites-liknande stavar. Skär palsternacka i tunna stavar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och paprikapulver. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Blanda fläskfärs, pressad vitlök, ströbröd, vatten, garam masala, chili flakes och salt i en bunke. Forma till 2 hamburgare. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Värm hamburgerbröden snabbt i en stekpanna eller brödrost.
Fyll hamburgerbröd med vitlöksdipp, burgare, babyspenat och syrad rödlök. Servera med potatis- och palsternackspommes.
Smaklig måltid!