Krämig curry madras med rostad mandel och äpple
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Krämig curry madras med rostad mandel och äpple

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olja
  • salt
  • socker
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Röda linser
1 förp
Olja
Chili flakes
2 krm
Curry madras
1 ½ msk
Kokosmjölk
1 ¼ dl
Vatten
2 dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
2 tsk
Socker
1 tsk
Salt
Basmatiris
125 g
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Grönt äpple
1 st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
614 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva morötter. Tärna bananschalottenlök och tomat. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, morötter, chili flakes och curry madras ca 3 min på medelvärme. Tillsätt tomat, kokosmjölk, vatten, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker och salt. Sjud ca 10 min. Häll i linserna, sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Hetta upp en torr stekpanna. Rosta mandelspån ca 2 min tills de får färg. Rör så att spånen inte bränner. Lägg över i en liten skål.
Grovhacka koriander. Tärna grönt äpple smått. Toppa krämig curry madras med rostad mandel, äpple och koriander. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!