Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Marockansk auberginegryta
med hasselnötsdukkah och couscoussalladRätten saknar betyg
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- vitlök
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
Couscous
125 g
Olivolja
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Torkade aprikoser
40 g
Bladpersilja
20 g
Aubergine
½ st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Hasselnötter
40 g
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 658 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja och salt. Koka upp vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skär aubergine i tärningar. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine ca 4 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök och ras el hanout. Stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min. Smaka av med salt.
Finhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander och salt ca 2 min, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända.
Strimla torkade aprikoser och bladpersilja. Blanda med couscousen.
Servera auberginegryta med couscoussallad. Toppa med hasselnötsdukkah.
Smaklig måltid!