Pasta rosso lenticchie - tomatpasta med linser och rostade pinjenötter
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta rosso lenticchie - tomatpasta med linser och rostade pinjenötter

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Oregano
20 g
Gröna linser
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Passerade tomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Tomat
2 st
Pinjenötter
20 g
Pastavatten
½ dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
637 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
100 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Givetvis går det lika bra att servera salsa rosson och pastan var för sig.

Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
Skala och grovhacka gul lök och morot. Finhacka oregano, men spara några blad till servering. Häll av och skölj gröna linser. Klyfta tomater.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt linser, passerade tomater, finhackad oregano, tomatpuré, japansk soja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra ca 8 min. 
Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter ca 1 min, tills de fått fin färg.
Blanda den avhällda pastan med salsa rosso och det sparade pastavattnet. Vänd ner tomatklyftorna och smaka av med lite salt. 
Servera pasta rosso lenticchie toppad med färsk oregano och pinjenötter! 
Smaklig måltid!