Kyckling i krämig currysås med broccoli och koriander

Cohen

Utan gluten

Kyckling i krämig currysås med broccoli

och koriander
4.32 (115)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • vatten
  • vitlök
Kycklingfilé
300 g
Smör
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Curry
2 tsk
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Kycklingbuljong
½ påse
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Jasminris
135 g
Broccoli
1 st
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 833 kcal
  • Fett: 39 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Halvera kycklingfilèerna på längden. Krydda med salt och 2 tsk curry. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på en skärbräda och låt vila en stund. Dra sedan isär kycklingen med två gafflar. Låt stekpannan stå.
Blanda ner pressad vitlök, vispgrädde, vatten, japansk soja, smulad kycklingbuljong och 1 tsk curry i den använda stekpannan. Låt sjuda ca 8 min. Tillsätt crème fraiche och den tillagade kycklingen. Låt koka ihop ca 1 min. Smaka av med salt.
Skär broccoli i buketter och skär stammen i cm-tjocka skivor. Koka i en kastrull med lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av och blanda med lite olivolja och salt.
Grovhacka koriander. Servera kycklingcurry med jasminris och broccoli. Toppa med koriander och chili flakes.
Smaklig måltid!