Pankopanerad fläskkotlett med örtsmör och potatissallad
Laktosfri

Pankopanerad fläskkotlett

med örtsmör och potatissallad
4.53 (74)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl
  • olja
  • olivolja
Bladpersilja
10 g
Smör
30 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
(Vete)
Panko
1 förp
(Vete)
Olja
Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Salladslök
1 förp
Sugarsnaps
1 förp
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 675 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Halvera potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
 Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Tillsätt smör (rumstempererat), salt och nymalen svartpeppar. Mosa ihop allt med en gaffel.
 Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på seperata tallrikar. Vänd fläskkotletterna i först vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko. 
 Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek de panerade kotletterna ca 3 min per sida, tills de fått en frasig yta och är helt genomstekta. 
 Tvätta citron och finriv det yttersta skalet. Finhacka bladpersilja. Kvarta rädisor, strimla salladslök och halvera sugarsnaps på längden. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med den kokta potatisen. Blanda allt med lite olivolja och pressad saft från citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera pankopanerad fläskkotlett med potatissallad och örtsmör.
Smaklig måltid!