Chicken tikka masala med basmatiris

Chicken tikka masala

med basmatiris
3.93 (176)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
  • mjölk
  • socker
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Minutbitar
300 g
Olivolja
Tikka masala
1 burk
(Cashewnötter)
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vitvinsvinäger
½ tsk
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Tomatpuré
½ msk
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 691 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök och grön paprika. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen och grönsakerna ca 3 min. 
Blanda ner tikka masala och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Pudra över vetemjöl. Tillsätt vitvinsvinäger. Blanda ner mjölk, tomatpuré, socker och kycklingbuljong. Sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
Skala och dela morot i stavar. Lägg upp resten av matyoghurten i en skål.
Servera tikka masala med nykokt basmatiris, morotsstavar och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!