Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- mjölk
- socker
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Minutbitar
300 g
Olivolja
Tikka masala
1 burk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Mjölk
1 ½ dl
Tomatpuré
½ msk
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
1 dl
Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 691 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök och grön paprika. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn kycklingen och grönsakerna ca 3 min.
Blanda ner tikka masala och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
Pudra över vetemjöl. Tillsätt vitvinsvinäger. Blanda ner mjölk, tomatpuré, socker och kycklingbuljong. Sjud under lock ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
Skala och dela morot i stavar. Lägg upp resten av matyoghurten i en skål.
Servera tikka masala med nykokt basmatiris, morotsstavar och en klick matyoghurt.
Smaklig måltid!