Larb tod - Friterade fläskfrikadeller med nem-sås och mangosallad
Laktosfri
Utan gluten

Larb tod - Friterade fläskfrikadeller

med nem-sås och mangosallad
4.13 (157)
Under 50 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
  • olja
  • salt
Jasminris
135 g
Jasminris
135 g
Röd chili
½ st
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Vitvinsvinäger
¾ msk
Socker
2 tsk
Lime
1 st
Mango
1 st
Rädisor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olja
Salt
1 krm
Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Chili flakes
½ tsk
Ströbröd
¼ förp
(Vete)
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 714 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Rosta jasminris (okokt) i en torr stekpanna ca 2 min, tills riset är gyllenbrunt. Lägg i en mortel och mortla sönder till ett grovt pulver. Lägg över i en skål.
Koka resten av jasminriset enligt anvisning på förpackningen.
Skiva röd chili och lägg i en liten skål. Blanda ner fisksås, vitvinsvinäger, socker och pressad saft från hela limen.
 Skala och skär mango i mindre bitar. Skiva rädisor. Finstrimla bananschalottenlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja och salt.
 Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg fläskfärs i en rymlig bunke. Blanda ner pressad vitlök, fisksås, finrivet skal och pressad saft från limen, chili flakes och ströbröd. Blanda ihop till en smet. Vänd ner det rostade riset och blanda ihop. Forma smeten till små bollar, ca 12 st. Stek/fritera bollarna frasiga i en stekpanna med rikligt med neutral olja, ca 3 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Servera frasiga fläskfärsbollar med mangosallad, nem-sås och jasminris.
Smaklig måltid!