Grillade färsbiffar Provençale
med fetaostcrème och ugnsrostade rotfrukter4.2 (250)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- bakplåtspapper
- mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Äggula
1 st
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Blandfärs
250 g
Vitlök
½-1 klyfta
Rosmarin/timjan mix
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Morötter
300 g
Rotselleri
150 g
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Flytande honung
1 förp
Rosmarin/timjan mix
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Fetaost
50 g
Flytande honung
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 706 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala morötter och rotselleri, skär i mindre bitar. Halvera småpotatis.
Blanda äggula, ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt blandfärs, pressad vitlök, torkad "rosmarinmix", torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl och låt vila minst 5 min. Forma till 4 mindre biffar.
Lägg potatis, morot och rotselleri på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, torkad "rosmarinmix", salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min.
Mosa fetaost tillsammans med flytande honung i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, lite i taget. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Stek biffarna i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera färsbiffar Provençale med ugnsrostade rotfrukter och en klick fetaostcrème. Toppa med babyspenat.
Smaklig måltid!