Grillade färsbiffar Provençale med fetaostcrème och ugnsrostade rotfrukter

Grillade färsbiffar Provençale

med fetaostcrème och ugnsrostade rotfrukter
4.19 (437)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • olivolja
Äggula
1 st
(Ägg)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Blandfärs
250 g
Vitlök
½-1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Torkad salvia
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Morötter
300 g
Rotselleri
150 g
(Selleri)
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Flytande honung
1 ½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Babyspenat
30 g
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Flytande honung
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 708 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala morötter och rotselleri, skär i mindre bitar. Halvera småpotatis. 
Blanda äggula, ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt blandfärs, pressad vitlök, torkad timjan, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl och låt vila minst 5 min. Forma till 4 mindre biffar. 
 Lägg småpotatis, morot och rotselleri på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min.
Mosa fetaost tillsammans med flytande honung i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, lite i taget. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Stek biffarna i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Se tips!
Servera färsbiffar Provençale med ugnsrostade rotfrukter och en klick fetaostcrème. Toppa med babyspenat.
Smaklig måltid!