Laktosfri
Utan gluten
Indisk kycklinggryta
med kokosmjölk och grön paprika3.88 (467)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Grön paprika
1 st
Olja
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Strimlad vitkål
125 g
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Garam masala
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Lime
½ st
Jasminris
135 g
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 578 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 68 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Skär grön paprika i mindre bitar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kyckling minutbitar ca 2 min på hög värme. Krydda med salt. Tillsätt strimlad vitkål och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt coconut cream, vatten, kycklingbuljong, garam masala (efter egen smak) och tomatpuré. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Vänd ner paprika. Smaka av med lite pressad limesaft.
Klyfta resten av limen. Servera indisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!