Linguine med romanescosås, rostad broccoli, mandel och parmesan
Laktosfri
Vegetariskt

Linguine med romanescosås, rostad broccoli, mandel och parmesan

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Grillad paprika
½ burk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
673 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
 Skär broccoli i buketter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 min. Ta ut plåten och blanda broccolin med mandelspån. Rosta ytterligare ca 5 min, tills broccolin och mandeln fått fin färg.
Häll av grillade paprikor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, olivolja, vitvinsvinäger, riven parmesan, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slät med en stavmixer.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med romanescosåsen. 
Grovhacka tomat och bladpersilja.
Servera linguine med romanescosås, rostad broccoli och mandel. Toppa med tomat, persilja och riven parmesan.
Smaklig måltid!