Cohen
Harissabakad lax
med couscoussallad, granatäpple, fetaost och citronRätten saknar betyg
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- vitlök
- salt
- flytande honung
Couscous
125 g
Olivolja
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
⅓ påse
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Cocktailtomater
250 g
Fetaost
50 g
Granatäpple
1 st
Torkade tranbär
25 g
Koriander
20 g
Citron
½ st
Harissa
1 tsk
Majonnäs
¾ dl
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 msk
Salt
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Laxfilé
270 g
Grön chili
½ st
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 1009 kcal
- Fett: 61 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en liten kastrull. Häll buljongen över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå ca 10 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
Finhacka koriander. Lägg hälften i en skål (spara resten till servering). Blanda ner pressad citronsaft, harissa, majonnäs, pressad vitlök, paprikapulver, salt och flytande honung i skålen.
Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Pensla såsen över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Finhacka rödlök och bladpersilja. Halvera cocktailtomater. Smula fetaost och plocka ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda couscous med persilja, rödlök, tomat och tranbär. Toppa med fetaost och granatäpple.
Finstrimla grön chili och klyfta resten av den använda citronen. Strö chili och koriander över laxen. Servera harrissabakad lax med couscoussallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!